Odprtje UKNU

Spoštovani,

Univerzitetna knjižnica Nove univerze obvešča, da z 31. majem ponovno odpira svoja vrata! Študentom, profesorjem in raziskovalcem bo UKNU z 31. majem tako na voljo od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure.

Ob upoštevanju higienskih priporočil NIJZ si lahko gradivo ogledate in izposodite ali uredite nakup tudi v prostorih knjižnice. Na voljo bo tudi uporaba čitalnice, a v omejenem obsegu. Iz tega razloga vas naprošamo, da nas za uporabo čitalnice prej pokličete in preverite morebitno zasedenost.

Še vedno je možno tudi pošiljanje gradiva po pošti. Pošiljanje gradiva je možno po predhodni poravnavi poštnine (4,00 EUR). Po potrditvi plačila s strani našega računovodstva vam bomo gradivo odpremili na naveden naslov. Nakup gradiva lahko opravite tudi v spletni knjigarni ali naročite po elektronski pošti na knjiznica@nova-uni.si.

Za podaljšanje gradiva in rezervacije nas lahko pokličete na 01 251 44 85, pošljete elektronsko sporočilo ali uporabite storitev Moja knjižnica v COBISS+. Za vse, ki še niste včlanjeni v UKNU, se lahko včlanite tudi od doma, samo pošljite izpolnjeno in podpisano vpisnico na knjiznica@nova-uni.si. Zaračunavanje zamudnin se bo začelo 15. junija, na kar vas bomo še opozorili.

Pri študiju in raziskovanju si lahko pomagate z oddaljenim dostopom do domačih (portal IUS info) in tujih ponudnikov baz podatkov (Springer, Sage, Academic Search Premier itd.). Najdete jih na spletnih straneh knjižnice v segmentu Baze znanja. Povezava na repozirotij ReVIS vam omogoča dostop tudi do polnih besedil zaključnih del NU.

Za čim lažje in kvalitetno oblikovanje zaključnih del pa se lahko prijavite tudi na naše Delavnice oblikovanja zaključnih del, ki bodo tudi v juniju. Prijava bo kot vedno obvezna, termini in druge informacije pa bodo objavljeni na spletnih straneh NU in fakultet ter na socialnih omrežjih.

Lep pozdrav in prijazno vabljeni,

ekipa UKNU