Doživi Evropo doma! – Brezplačne izobraževalne aktivnosti o EU

Spoštovane študentke, spoštovani študentje,

tudi v času poostrenih ukrepov zaradi epidemije novega koronavirusa, vam Hiša Evropske unije nudi brezplačno zanimivo spoznavanje EU od doma.

Ponujajo vam naslednje predstavitvene dogodke:

  • Spletni seminar z dinamično predstavitvijo Evropske unije in priložnosti, ki jih ponuja mladim. Seminar traja približno 45 – 60 minut (odvisno od vprašanj in sodelovanja študentov), pri čemer s pridom uporabljajo funkcije, ki jih ponujajo spletna orodja (npr. hitre ankete, naloge v manjših skupinah).
  • Spletna predstavitev zaposlitvenih priložnosti in pripravništev v institucijah Evropske unije, vključno s pregledom izbirnega postopka (od spletne prijave do rezervnega seznama uspešnih kandidatov). Predstavitev traja približno 30 – 45 minut (odvisno od vprašanj in sodelovanja študentov).
  • Spletni pogovor z evropsko poslanko / poslancem ali z drugimi predstavniki Evropskega parlamenta in Evropske komisije. Študenti se lahko s predstavniki evropskih institucij pogovorite o aktualnih temah v Evropski uniji, njenih političnih prioritetah ter o njeni vlogi v boju proti koronavirusu.

V kolikor bi se katerega izmed zgoraj navedenih predstavitvenih dogodkov želeli udeležiti, nam to prosim sporočite na e-naslov: pr@nova-uni.si do torka, 10. 11. 2020, s točno navedbo dogodka na katerega se prijavljate.  

Ob prijavi na spletni pogovor z evropsko poslanko/poslancem ali drugimi predstavniki Evropskega parlamenta in Evropske komisije, vas vljudno naprošamo tudi za posredovanje podatka, s kom bi si želeli imeti pogovor.

V primeru zadostnega števila prijav, se bomo s Hišo Evropske unije dogovorili za termine izvedbe predstavitvenih dogodkov in vas o tem obvestili.

Lep pozdrav,

Nova univerza