Dostop do literature

Spoštovani študentje, 

ob pričetku študijskega leta ter ob težavah z zajezitvijo virusa COVID-19 se dodatno trudimo, da bi prišli do študijskega gradiva. V pomoč so vam lahko preko spleta dostopni viri: 

– IUS-info (tako preko spletne strani Univerzitetne knjižnice Nove univerze kot preko portala IUS-info, več o tem si lahko preberete na povezavi (https://www.nova-uni.si/neomejen-dostop-do-vsebin-portala-ius-info/)   

– že znani viri dostopni preko spletne strani Baze znanje (https://www.nova-uni.si/knjiznica/baze-znanja/

V luči težav s širjenjem virusa ter s tem pogojenimi omejitvami se zamudnine do nadaljnjega ponovno ne zaračunavajo! Gradivo vam je na izposojo na voljo preko osebnega prevzema pred fakulteto (Mestni trg 23) ali preko pošte. Za osebni prevzem je potrebna predhodna najava in rezervacija.

Za osebni prevzem bomo od 19. 10. 2020 uporabljali sistematiziran proces, katerega prosimo, da se držite. Slednje velja tudi za gradivo, katerega ste naročili pred tem datumom.  

Za rezervacijo gradiva so potrebni 3 koraki: 

  1. na COBISS+ v naši knjižnici v Ljubljani rezervirate knjige, ki jih potrebujete (za pošiljanje do 3 knjige/za osebni prevzem ni omejitve), lahko tudi preko elektronske pošte (knjiznica@nova-uni.si)  
  2. Sporočite na knjiznica@nova-uni.si ali želite osebni prevzem ali dostavo s pošto na dom z imenom in naslovom prejemnika 
  3. V primeru pošiljanja boste prejeli račun za katerega prosimo, da ga plačate; pri osebnem prevzemu pa boste obveščeni, ko bo gradivo pripravljeno. 

Osebni prevzem bo mogoč: 

– ob ponedeljkih in četrtkih od 10h do 17h  Ob prihodu na fakulteto vas prosimo, da nas pokličete na tel. številko 01 251 44 85.  Ob prevzemu je potrebno priložiti osebni dokument.


V primeru pošiljanja po pošti vam bomo, ko bomo prejeli potrditev o plačilu z računovodstva, posredovali gradivo, ki ga potrebujete. Prosimo, da upoštevate, da celoten proces ne bo nujno izvedljiv v enem dnevu. 


Če knjige ne uspete rezervirati sami, lahko seveda pošljete želene naslove na spletni naslov knjižnice, vendar bo knjiga, v primeru, da je že bila rezervirana sistemsko, dodeljena tistemu uporabniku, vam pa lahko, če ni drugih dostopnih izvodov, naredimo rezervacijo.  


Za vse, ki imate izposojene knjige pa bomo hvaležni, če jih vrnete, da si jih bodo lahko izposodili tudi vaši kolegi. Knjige lahko prinesete na Mestni trg 23 (v ponedeljek ali četrtek od 10h do 17h) ter pokličete na tel. številko knjižnice.


V primeru nakupa gradiva vas prosimo, da se v čim večji meri poslužujete spletnih naročil. Gradivo za nakup lahko naročite tudi preko elektronske pošte. Ob potrditvi plačila s strani računovodstva vam bomo gradivo pripravili za prevzem ali pošiljko po pošti. V času osebnega prevzema ob vhodu v fakulteto pokličite na tel. številko knjižnice (v ponedeljek ali četrtek od 10h do 17h). 


Za vse, ki še niste včlanjeni v UKNU se lahko včlanite tudi od doma, samo pošljite izpolnjeno in podpisano vpisnico na  knjiznica@nova-uni.siSrečno in ostanite zdravi! ekipa UKNU