Novost založbe NU

Spoštovani,

obveščamo vas, da je v založbi Nove univerze izšla nova monografija: Ideologija na sodiščih, urednika dr. Mateja Avblja in dr. Janeza Šuštaršiča.

Izvod knjige stane 25,00 EUR. Naročite jo lahko v naši spletni knjigarni (https://trgovina.nova-uni.si/izdelek/ideologija-na-sodiscih/) ali nam pišete po e-pošti: knjiznica@nova-uni.si.

Knjiga je na voljo tudi v UKNU za izposojo: https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/53723139

Povzetek:

 »Ta znanstvena monografija predstavlja prvo poglobljeno raziskavo ideološkega profila nosilcev sodne oblasti v Sloveniji. Pravo samo na sebi namreč ni nekaj objektivnega, ampak je produkt pravnikov, ki so ljudje iz krvi in mesa, z izdelanim ideološkim profilom, kot se od odrasle, razvite osebe in pravnega strokovnjaka tudi pričakuje. Prav tako so sodniki aktivni člani družbe in izgrajene osebnosti s svojim družbenim nazorom in vrednostnimi prepričanji. Čeprav delujejo kot strokovnjaki na podlagi pravnih norm, njihov individualni ideološki profil, ki ga ne smemo razumeti v pejorativnem smislu, vpliva na njihovo razumevanje pravnih norm in odločitve. Ta knjiga na metodološko rigorozen način pokaže in razloži ta vpliv.«

Lep pozdrav,

Ekipa UKNU