INFORMACIJSKI VIRI ZA ŠTUDENTE IN RAZISKOVALCE

Spoštovani,

v času izrednega stanja zaradi COVID-19 je študiranje oteženo, tudi zaradi onemogočenega dostopa do knjižnic in njihovega gradiva. V pomoč študentom in raziskovalcem je zelo veliko ponudnikov informacijskih storitev vsaj del svojih virov ponudilo zainteresiranim uporabnikom brezplačno.

Tako je npr. ponudnik EBSCO odprl del baze – več dostopno na povezavi: https://www.ebsco.com/covid-19-resources.

Ponudnik Springer je organiziral tudi spletno izobraževanje 9. in 16. aprila (1 pm UK time/2 pm Paris time). Izobraževanje bo potekalo v angleščini, nanj pa se morate samo prijaviti na: https://www.springernature.com/gp/librarians/landing/covid19-library-resources#c17823574.

O nekaterih drugih, tujih virih si lahko ogledate tudi novico: Brezplačni e-viri v času pandemije.

Od slovenskih ponudnikov smo se dogovorili z IUS-INFO, da se lahko naši študentje brezplačno prijavijo in dobijo osebni dostop do Premium paketa (zaenkrat do konca aprila). Na kanalu portala IUS-INFO lahko 4. 4. 2020 ob 13.00 brezplačno spremljate 5. del spletnega seminarja Pravni nasveti za s. p. in podjetja v izrednih razmerah.

Fakulteta Doba pa je dala na voljo svojo revijo Mednarodno inovativno poslovanje ter svoje monografije.

Naša Univerza podobno omogoča brezplačni dostop do portala e-KURS vsem našim študentom, ki nam z imenom, e-poštnim naslovom in informacijo o tem, katero fakulteto obiskujejo, pišejo na knjiznica@nova-uni.si. Na voljo so tudi drugi, drugače prosto dostopni viri, na primer naša revija Dignitas. Za druge vire si lahko ogledate portal DEUS.

V primeru, da potrebujete knjigo iz knjigarne ali knjižnice, nas kontaktirajte na knjiznica@nova-uni.si in poskusili bomo najti rešitev.

Lep pozdrav,

Nova univerza