Evropska pravna fakulteta Razvoj in glavne značilnosti tipskih modelov organizacije državne oblasti avtor: Slobodan Dujić.. Product #: BUK00017 based on 0 reviews Regular price: $9.13 $9.13

Razvoj in glavne značilnosti tipskih modelov organizacije državne oblasti

avtor: Slobodan Dujić

Cena: 10,00€

Opis

Iz recenzije prof. Jambreka:“Objavljena knjiga bo gotovo prispevala k razvoju znanstvene kulture v Republiki Sloveniji na področju teorije države in ustavnega prava.”

Iz recenzije prof. Čebulja:“Monografija se od obstoječih del razlikuje po sistemskem pristopu k analizi in obravnavi bistvenih značilnosti tipičnih modelov organizacije državne oblasti ter z njimi povezanih mehanizmov zavor in ravnovesja, inkorporiranih v ustave držav, ki so predstavnice posameznih modelov in njihovih izpeljank. Zato je eden temeljnih znanstveno raziskovalnih prispevkov k spoznanjem na področju organizacije države in njenih organizacijskih modelov ter s tem povezanih ustavnopravnih vidikov delitve oblasti. Kot takšna zagotovo predstavlja celovit in izvirni prispevek na področju teorije države in prava ter prispevek v metodološkem in vsebinskem smislu.”


Podrobnosti

O knjigi
Založnik Evropska pravna fakulteta
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6731-16-4
Število strani 123
Vezava Mehka vezava
Jezik slovenski
Zbirka Znanstvena monografija

Podobni izdelki.


Mnenja (0)

Za ta izdelek še nihče ni podal mnenja.
Napišite mnenje
SlaboOdlično

Nakupovalna košarica