Skrajšan delovni čas 30. 10. 2019

Spoštovani študentje, 

danes, 30. 10. 2019, bosta referat Evropske pravne fakultete in Univerzitetna knjižnica zaprla vrata malce prej. Oba delata do 16.00 in ne do 18.00 kot običajno. 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo lep podaljšani vikend. 

 

Za novega rektorja Nove univerze je bil imenovan dr. Matej Avbelj

Senat Nove univerze je v 1. 10. 2019 za novega rektorja Nove univerze imenoval dr. Mateja Avblja.

Rektor Nove univerze prof. dr. Matej Avbelj je ob slavnostnem dogodku v svojem nagovoru navzočim pojasnil vizijo Nove univerze, ki se bo uresničevala v času njegovega rektorovanja. Poudarja, da se bo vizija Nove univerze uresničevala s tesnim sodelovanjem med dekani, profesorji, raziskovalci, študenti, strokovnimi službami in upravo. Ob zaključku govora je vsem članom Nove univerze zaželel »veliko ustvarjalne energije, poguma, odločnosti in uspeha«.

Celoten nastopni nagovor novega rektorja si lahko preberete na povezavi: https://nova-uni.si/index.php/sl/o-univerzi/organiziranost/rektor

Avbelj fotografija 1500x1000

                                                      dr. Matej Avbelj

Dodatni termini Delavnice za pisanje zaključnih del, poleg Ljubljane tudi v Kranju in Novi Gorici

Zaradi izrednega zanimanja s strani študentov bomo organizirali "Delavnico za pisanje zaključnih del z individualnim svetovanjem" tudi v Kranju in Novi Gorici, odpiramo pa še dodatni termin v Ljubljani. Za izvedbo prvih dveh je edini pogoj dovolj prijavljenih študentov. Začetek bo ob 11h, trajanje pa predvidoma 2 uri, z možnostjo skrajšanja ali podaljšanja v skladu s številom in kompleksnostjo vprašanj udeležencev, in sicer:

  • v Kranju, 23. 08. 2019, z možnostjo prijave do četrtka 22. 08. 2019 do 16. ure
  • v Novi Gorici, 26. 08. 2019, z možnostjo prijave do petka 23. 08. 2019 do 13. ure
  • v Ljubljani, 29. 08. 2019, do zapolnitve prijav

 

Delavnica ima poudarek na praktičnih vidikih, s pregledom tehničnih navodil in izpostavljanjem pogostejših napak, študente pa pozivamo, da prinesejo tudi lastne primere

Prijava na delavnico je obvezna, saj so skupine manjše, zato da spodbujamo diskusijo in vprašanja udeležencev, saj delavnice prirejamo z mislimi na študente, ki pišejo oz. ravno končujejo zaključne naloge, čeprav se lahko prijavijo vsi, ki študirajo na Novi univerzi. 

Prijave zbiramo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

Vljudno vabljeni!

Predstavitveni video Nove univerze

 

Delavnice za pisanje zaključnih del 13., 20. in 27. avgusta 2019

Tri zaporedne torke v avgustu, 13., 20. in 27., bo v knjižnici potekala "Delavnica za pisanje zaključnih del z individualnim svetovanjem". Delavnica bo imela poudarek na praktičnih vidikih, s pregledom tehničnih navodil in izpostavljanjem pogostejših napak, študente pa pozivamo, da prinesejo tudi lastne primere

Prijava na delavnico je obvezna, saj bodo skupine manjše, samo do 6 oseb. To bo, upamo, spodbudilo diskusijo in vprašanja udeležencev, saj delavnice prirejamo z mislimi na študente, ki pišejo oz. ravno končujejo zaključne naloge, čeprav se lahko prijavite vsi, ki študirate na Novi univerzi. 

Začetek bo ob 11h, trajanje pa predvidoma 2 uri, z možnostjo skrajšanja ali podaljšanja v skladu s številom in kompleksnostjo vprašanj udeležencev. Potekala bo v prostorih Knjižnice Nove univerze na Mestnem trgu 23 v Ljubljani. Prijave so mogoče do zapolnitve mest na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

Vljudno vabljeni!

V ponedeljek in torek knjižnica zaprta

V ponedeljek in torek, 24. in 25. 6. 2019, bo Univerzitetna knjižnica Nove univerze zaprta.

Želimo vam prijeten Dan državnosti. 

Rezultat iskanja slik za slovenska zastava

Slika: Vlada RS

Poletni delovni čas

Od 8. 7. 2019 pa do vključno 16. 8. 2019 bo v veljavi poletni urnik dela. Referat in knjižnica v Ljubljani bosta odprta vsak delavnik med 8.30 in 15.30.

Tudi študentom želimo lepo poletje!

UKNU sodeluje v raziskavi

Univerzitetna knjižnica Nove univerze sodeluje v raziskavi o knjižničnih informacijskih storitvah Univerze v Buffalu, ZDA.

V petek, 14. 6. 2019, je UKNU obiskala izr. prof. dr. Amy VanScoy iz Oddelka za informacijsko znanost Univerze v Buffalu ter se v sodelovanju z Barbaro Kavčič iz informacijsko-dokumentacijskega centra za dediščino (INDOK center) pri Ministrstvu za kulturo pogovarjala z doc. dr. Ines Vodopivec o informacijskih zahtevah ter komunikacijskih tehnikah in veščinah, ki so nujne za optimalno delovanje bibliotekarjev v referenčnih službah.

Raziskava je del širše raziskave, ki zajema poleg ZDA še druge države. V Sloveniji pa sodelujejo knjižnice in bibliotekarji iz različnih tipov knjižnic.

Izr. prof. dr. Amy VanScoy se zahvaljujemo za obisk in dragocen pogovor.

Delovni čas 7. 6. 2019

petek, 7.6.2019, Referat za študijske zadeve in strokovne službe Evropske pravne fakultete tako v Ljubljani kot Novi Gorici, zaradi odsotnosti ne bodo obratovale. Prav tako bo zaprta tudi Univerzitetna knjižnica Nove univerze in Referat Fakultete za državne in evropske študije v Kranju.

Vse aktivnosti, ki so načrtovane za ta datum (izpiti, zagovori, itd.), bodo potekale nemoteno.

Najlepša hvala za razumevanje in prijeten dan vam želimo še naprej.