Doktorska poletna šola iCourts 2020

Spoštovani doktorski študentje,

Vabimo vas k prijavi na doktorsko poletno šolo, ki jo so-organizirata iCourts (Univerza v Kopenhagnu) in Pluricourts (Univerza v Oslu). Potekala bo v Kopenhagnu med 22. in 26. junijem 2020.  

So-organizatorja še posebej pozdravljata študente, ki se zanimajo za družbeni in politični kontekst mednarodnih sodišč in pišejo doktorsko disertacijo, ki vključuje interdisciplinarni pristop k preučevanju enega ali več mednarodnih sodišč.

Več informacij o poletni šoli najdete na naslednjih povezavah:

-          https://jura.ku.dk/icourts/education/summer-school/

-          https://jura.ku.dk/icourts/calendar/2020/summer-school-2020/

Rok za oddajo prijave je 5. februar 2020.

Celostno izobraževanje v veščini govorjenja in nastopanja

Spoštovani študentje!

Ker se na Novi univerzi zavedamo pomembnosti javnega nastopanja, vas vljudno vabimo k prijavi na celostno izobraževanje v veščini govorjenja in nastopanja, ki ga bo Nova univerza izvedla skupaj s Šolo retorike Z&Z in njihovimi izkušenimi predavatelji.

Vse informacije o izobraževanju in prijavi najdete v dopisu.

Izvedba izobraževanja je pogojena z zadostnim številom prijav.

Več infomracij je v priloženem dokumentu: Šola retorike

Prijavnica za šolo retorike: Prijavnica

Vabilo na Akademski forum Nove univerze: 10 let Lizbonske pogodbe – pogled v prihodnost

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na drugega v nizu Akademskih forumov Nove univerze posvečenih prihodnosti Evropske unije, z naslovom: 10 let Lizbonske pogodbe – pogled v prihodnost. Akademski forum bo potekal v okviru raziskovalnega projekta, podprtega s strani ARRS, na temo “Integralna teorija prihodnosti EU” pod vodstvom dr. Mateja Avblja.

Dogodek bo potekal v četrtek, 12. decembra 2019 ob 18.00, v Avli Ivana Hribarja na Novi univerzi, Mestni trg 23, 1000 Ljubljana.

Več informacij najdete v vabilu.

Vabilo na Akademski forum: 10 let Lizbonske pogodbe – pogled v prihodnost

Skrajšan delovni čas 30. 10. 2019

Spoštovani študentje, 

danes, 30. 10. 2019, bosta referat Evropske pravne fakultete in Univerzitetna knjižnica zaprla vrata malce prej. Oba delata do 16.00 in ne do 18.00 kot običajno. 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo lep podaljšani vikend. 

 

Delavnice za pisanje zaključnih del

Kot smo obljubili bo knjižnica redno organizirala delavnice za pisanje zaključnih del. Po dogovoru bodo delavnice potekale drugi teden v mesecu, praviloma v popoldanskem času.

Delavnice so predvidene za manjše število študentov in zasnovane kot pogovor. Njihov namen je pomagati študentom s pojasnili osnovnih pojmov, izpostavljanjem najpogostejših napak ter pomoči pri dotičnih primerih, za katere se študente vzpodbudi, da jih prinesejo s seboj – če seveda že imajo kakšna vprašanja.

Delavnice

Datumi, ki pa se zaradi nepredvidenih situacij lahko še spremenijo so:

 • 14. 11. 2019
 • 11. 12. 2019
 • 16. 01. 2020
 • 12. 02. 2020
 • 12. 03. 2020
 • 14. 04. 2020

V maju bo rokov več, in sicer 4 zaporedne torke:

 • 5. 5. 2020
 • 12. 5. 2020
 • 19. 5. 2020
 • 26. 5. 2020


Udeležba na delavnicah je na voljo vsem študentom Nove univerze, ne glede na letnik ali stopnjo pisanja zaključnih ali drugih nalog, je pa potrebna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Za novega rektorja Nove univerze je bil imenovan dr. Matej Avbelj

Senat Nove univerze je v 1. 10. 2019 za novega rektorja Nove univerze imenoval dr. Mateja Avblja.

Rektor Nove univerze prof. dr. Matej Avbelj je ob slavnostnem dogodku v svojem nagovoru navzočim pojasnil vizijo Nove univerze, ki se bo uresničevala v času njegovega rektorovanja. Poudarja, da se bo vizija Nove univerze uresničevala s tesnim sodelovanjem med dekani, profesorji, raziskovalci, študenti, strokovnimi službami in upravo. Ob zaključku govora je vsem članom Nove univerze zaželel »veliko ustvarjalne energije, poguma, odločnosti in uspeha«.

Celoten nastopni nagovor novega rektorja si lahko preberete na povezavi: https://nova-uni.si/index.php/sl/o-univerzi/organiziranost/rektor

Avbelj fotografija 1500x1000

                                                      dr. Matej Avbelj

Akademski Forum Nove Univerze: Prihodnost Evropske unije – Izzivi

1. oktobra 2019 ob 18. uri bo potekala otvoritveno slovesnost in Akademski Forum Nove Univerze: Prihodnost Evropske unije – Izzivi. Dogodek bo v Avli Ivana Hribarja na Novi univerzi. Potekal bo v dveh delih. Otvoritveni slovesnosti, s katero bomo obeležili začetek novega akademskega leta in imenovanje novega rektorja Nove univerze, bo sledila okrogla miza v okviru Akademskega foruma. Akademski forum bo v angleškem jeziku.

Okroglo mizo bo vodil dr. Matej Avbelj, na njej pa bodo sodelovali:

H.E. Sophie Honey, Ambasadorka Združenega kraljestva v Sloveniji

prof. dr. Peter Jambrek, Rektor Nove Univerze

mag. Igor Mally, Državni sekretar in vodja predsedovanja RS Svetu EU 2021


Več informacij o dogodku je v vabilu.

Vabilo na Akademski forum - Prihodnost Evropske unije – Izzivi

Dodatni termini Delavnice za pisanje zaključnih del, poleg Ljubljane tudi v Kranju in Novi Gorici

Zaradi izrednega zanimanja s strani študentov bomo organizirali "Delavnico za pisanje zaključnih del z individualnim svetovanjem" tudi v Kranju in Novi Gorici, odpiramo pa še dodatni termin v Ljubljani. Za izvedbo prvih dveh je edini pogoj dovolj prijavljenih študentov. Začetek bo ob 11h, trajanje pa predvidoma 2 uri, z možnostjo skrajšanja ali podaljšanja v skladu s številom in kompleksnostjo vprašanj udeležencev, in sicer:

 • v Kranju, 23. 08. 2019, z možnostjo prijave do četrtka 22. 08. 2019 do 16. ure
 • v Novi Gorici, 26. 08. 2019, z možnostjo prijave do petka 23. 08. 2019 do 13. ure
 • v Ljubljani, 29. 08. 2019, do zapolnitve prijav

 

Delavnica ima poudarek na praktičnih vidikih, s pregledom tehničnih navodil in izpostavljanjem pogostejših napak, študente pa pozivamo, da prinesejo tudi lastne primere

Prijava na delavnico je obvezna, saj so skupine manjše, zato da spodbujamo diskusijo in vprašanja udeležencev, saj delavnice prirejamo z mislimi na študente, ki pišejo oz. ravno končujejo zaključne naloge, čeprav se lahko prijavijo vsi, ki študirajo na Novi univerzi. 

Prijave zbiramo na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

Vljudno vabljeni!

Dodaten termin delavnice za pisanje zaključnih del - 22.8. 2019

Zaradi velikega interesa razpisujemo dodaten termin "Delavnice za pisanje zaključnih del z individualnim svetovanjem" dne 22. avgusta v knjižnici. Delavnica bo imela poudarek na praktičnih vidikih, s pregledom tehničnih navodil in izpostavljanjem pogostejših napak, študente pa pozivamo, da prinesejo tudi lastne primere

Prijava na delavnico je obvezna, saj bodo skupine manjše, samo do 6 oseb. To bo, upamo, spodbudilo diskusijo in vprašanja udeležencev, saj delavnice prirejamo z mislimi na študente, ki pišejo oz. ravno končujejo zaključne naloge, čeprav se lahko prijavite vsi, ki študirate na Novi univerzi. 

Začetek bo ob 11h, trajanje pa predvidoma 2 uri, z možnostjo skrajšanja ali podaljšanja v skladu s številom in kompleksnostjo vprašanj udeležencev. Potekala bo v prostorih Knjižnice Nove univerze na Mestnem trgu 23 v Ljubljani. Prijave so mogoče do zapolnitve mest na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

Vljudno vabljeni!

Predstavitveni video Nove univerze