Dostop do literature

Spoštovani študentje,

s približevanjem izpitnega obdobja se tudi mi še dodatno trudimo, da boste lahko med njim tudi uspešni. V pomoč so vam lahko preko spletna dostopni viri:

eKURS (https://www.nova-uni.si/brezplacen-dostop-do-e-kursa/dostop podaljšan do konca študijskega leta, do 30. 9. 2020)

IUS-info (https://www.nova-uni.si/omogocen-podaljsan-dostop-do-portala-ius-info/)

– že znani viri dostopni preko spletne strani Baze znanja

V knjižnici pa vam bomo, če pred tem plačate poštnino, poslali na dom tudi knjige oz. omogočili osebni prevzem s pomočjo referata. Od ponedeljka, 4. 5. 2020, bomo uporabljali sistematiziran proces, za katerega prosimo, da se ga držite, tudi v primeru, da gradivo naročite pred tem datumom. S tem se želimo  izogniti slabi volji in nevšečnostim v primeru, da vas več želi isto knjigo. Potrebni so samo 3 koraki:

  1. na COBISS+ v naši knjižnici v Ljubljani rezervirate knjige, ki jih potrebujete (za pošiljanje do 3 knjige/za osebni prevzem ni omejitve)
  2. Sporočite na knjiznica@nova-uni.si ali želite osebni prevzem ali dostavo s pošto na dom z imenom in naslovom prejemnika
  3. V primeru pošiljanja boste prejeli račun za katerega prosimo, da ga plačate; pri osebnem prevzemu pa boste obveščeni, ko bo gradivo pripravljeno.

V primeru pošiljanja po pošti vam bomo, ko bomo prejeli potrditev o plačilu z računovodstva, posredovali gradivo, ki ga potrebujete. Prosimo, da upoštevate, da celoten proces ne bo nujno izvedljiv v enem dnevu.

Za vse, ki še niste včlanjeni v UKNU se lahko včlanite od doma, samo pošljite izpolnjeno in podpisano vpisnico na  knjiznica@nova-uni.si.

Če knjige ne uspete rezervirati sami, lahko seveda pošljete želene naslove na spletni naslov knjižnice, vendar bo knjiga, v primeru, da je že bila rezervirana sistemsko, dodeljena tistemu uporabniku, vam pa lahko, če ni drugih dostopnih izvodov, naredimo rezervacijo. 

Za vse, ki imate izposojene knjige in možnost vračila pa bomo hvaležni tudi, če jih vrnete, zdaj ko si jih bodo lahko izposodili tudi vaši kolegi. Knjige lahko prinesete na Mestni trg 23, pozvonite in oddate referentki, prosimo samo, da nas kakšen dan prej obvestite o približnem času, da vam ne bo potrebno čakati. Zamudnina se za čas COVID19 (še vedno) ne zaračunava.

Za vse, ki jih potrebujete ali želite, pa bomo v maju objavili dodatne datume za Delavnice za pisanje zaključnih nalog. Prijava bo, kot vedno, obvezna, termini in ostale informacije pa bodo objavljeni na spletnih straneh Univerze ter Fakultet in socialnih omrežjih.

Srečno in ostanite zdravi!

Nova univerza